Med på grilltallriken fanns grillad karrékotlett, tzatziki, rotfrukter i ugn, grillad fetaost, grillad tomat, tomat- och rödlökssallad och coleslaw. |
Ikväll har vi ätit en riktigt god och mysig grillmiddag ute i det sköna vädret. Köttet hade fått ligga i marinad över natten och var otroligt saftigt och gott!
Marinaden improviserades ihop så exakta mått är svårt att ge, men detta var vad som var i. Det bästa är att smaka av under tiden man blandar.
Ingredienser:
4 st karré kotletter
ca 1 tsk sambal oelek
ca 2 msk sweet chilisås
ca ½ dl naturell yoghurt
ca 1 tsk kinesisk soya
ca 1 msk jensens favoritsås
1 vitlöksklyfta.
Gör så här:
Pressa vitlöken och blanda med ovan ingredienser. Smaka av och ta ev mer av någon smak. Något som vi tror skulle passa bra i marinaden är flytande honung, så det får det bli nästa gång.
Grillad fetaost i folieformar, olivolja, svartpeppar och flingsalt är ett gott tillbehör till grillat.
Grillade tomathalvor var ingen dum idé.
Frysta hallon som smaksättare i dricksvatten visade sig vara en riktig hit. Vattnet fick en lagom smak av hallon.
Dagens torsdagslunch bjöd Niklas på och det var en god gryta innehållande fläskfilé, katrinplommon och syltlök. Gott och trevligt.
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar