Sidor

tisdag 7 februari 2012

Kantarell- och baconpaj


Kvällens middag bestod av den här goda pajen. Har man inte tillgång till färska/frysta kantareller, så går det alldeles utmärkt att använda de konserverade.
Jag gjorde några få ändringar från orginalreceptet som ni hittar här!

Pajdeg:

125 g smör
2 ½ dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
ca 200g kantareller
100 g bacon
5-6 coctailtomater 
1 gul lök
100 g riven prästost
2 dl creme fraiche
2 ägg
½ tsk basilika
svartpeppar

Gör så här:
Hacka ihop pajdegen (lättast i matberedare) och låt den vila i kylskåp ca 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 200 grader i ca 3-4 minuter.

Smörstek hackad svamp och kantareller, krydda med salt och lite svartpeppar. Lättstek baconen och dela i bitar. Dela tomaterna i två delar.

Lägg kantareller, bacon och tomater i pajskalet. Strö över den rivna osten. Vispa ihop ägg och creme fraiche. Krydda med basilika och svartpeppar. Smaka av så att det blir lagom. Häll smeten över pajen och grädde i 200 grader ca 35-40 minuter.

Servera tillsammans med en grönsallad.








Idag har vi varit och hämtat det här paketet som kommer att bli perfekt till helgen. Vad det innehöll visar jag senare i veckan..  


Kram



6 kommentarer:

  1. Härligt, jag har massor av kantareller i frysen!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Vilken bra pajidé! Jag hoppas det finns några paket kantareller kvar i frysen...

    SvaraRadera
  3. Jag gjorde pajen igår, den var helt underbar! Tack för receptet :)

    SvaraRadera
  4. Vad roligt att du gillade pajen Maria!!

    Det är helt klart en av mina favoriter!

    Kram Mia

    SvaraRadera
  5. Denna pajen har jag gjort många gånger, väldigt god som har blivit en favorit! : )

    SvaraRadera