Fiskgratäng är perfekt vardagsmat. Lätt att laga och även gott att värma dagen efter som matlåda. Den här gratängen innehåller både potatismos, fisk och sås. Riktigt gott och enkelt!
Ingredienser:
1 paket fryst fisk | |||
3 dl vispgrädde | |||
1 nypa finhackad dill | |||
1 krm salt | |||
1 krm citronpeppar | |||
1,5 dl kräftost | |||
1,5 liter potatismos | |||
1 dl riven ost Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Skär fisken i 2 cm tjocka bitar. Smörj en ugnssäker form och lägg i fisken. Krydda den med salt och peppar. Sätt in fisken i ugnen tills den är genomstekt. Blanda grädde, kräftost och dill. Koka potatisen och gör till ett gott mos. Ta ut fisken och höj ugnstemperaturen till 225 grader. Klicka potatismoset runt fisken och häll över såsen. Strö över den rivna osten och sätt in i ugnen tills gratängen har fått fin färg. Servera tillsammans med en god sallad!
Ska man ändå göra en paj, så kan man lika gärna göra dubbel sats i långpanna. Perfekt att frysa in och ta upp som färdiga luncher! Kram |
Precis vad lag lade upp på min blogg igår! Fast jag har också gjort min egen version av orginalreceptet. Helt klart perfekt vardgasmat.
SvaraRaderaGott och enkelt! Toppen!
SvaraRaderaMen vad är det för en läcker paj du gjort i långpannan?
Kram Eva