Igår var det min tur att bjuda på lunch på jobbet. Jag körde denna gång på sann torsdagslunch. Ärtsoppa, nybakt bröd och pannkakor med grädde och sylt.
Ingredienser:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ½ hönsbuljongtärning
2 dl vitt vin
5 dl vatten
700 g frysta ärtor
salt och peppar
2 dl grädde
Gör så här:
Hacka den löken och vitlöken. Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken tills den blivit mjuk, men utan att få färg. Tillsätt hönsbuljongtärning, vatten och vin och låt koka i cirka 5 minuter. Häll ner de gröna ärtorna och koka i ytterligare 5 minuter. (Om du kokar ärtorna för länge kommer de få en tråkigare färg) Mixa soppan helt slät med en stavmixer eller i en blender. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt grädden och koka upp allt ännu en gång innan servering.
Extra gott blir det om man strör lite riven parmesanost över. Knaperstekt bacon blir också en god smaksättning, som jag tyvärr glömde hemma..
Pannkakor med grädde och sylt är alltid en lika god avslutning!
Kram
Vilken fantastisk lunch! Soppa på gröna ärtor är urgott...
SvaraRadera