Sidor

tisdag 13 september 2011

Fisksoppa toppad med färska räkor och vitlöksmajonäs


Den här fisksoppan har en riktigt god smak. Jag åt den för första gången -91 så den har några år på nacken!
Soppan är enkel att lyckas med och går snabbt att laga.

Ingredienser:
400 g torskfilé
2 msk smör
1 purjolök (skuren i ringar)
3 dl blekselleri (stjälkselleri) (skuren i strimlor)
3 råa potatisar (skurna i grova strimlor)
3 st fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
1,5 dl tomatjuice
2 dl torrt vitt vin
½ gurka (skuren i strimlor)
1-1½ tsk salt
200 g skalade räkor (gärna färska)

Vitlöksmajonäs:
1 dl majonäs
½ dl gräddfil
1 dl hackad persilja
3 pressade vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Blanda gärna ihop vitlöksmajonäsen dagen före servering och förvara i kylskåpet.
Smält smöret i en kastrull. Lägg i purjolöken, selleri och potatis och låt fräsa några minuter (utan att de får färg). Tillsätt buljongtärningar, vatten, tomatjuice och vin och låt koka i 15 minuter.
Lägg i fisken och gurkan och låt sjuda ytterliggare 5-8 minuter.

Servera soppan tillsammans med räkor och vitlöksmajonäs!








Visst är lejon otroligt vackra djur. Där kan vi snacka om respekt!!

Kram


2 kommentarer:

  1. Gammal är äldst, så är det bara. Passar perfekt nu när höststormarna viner runt knuten.

    SvaraRadera
  2. Perfekt med klassiker som man vet funkar. Låter riktigt gott!! Älskar fisksoppa/gryta

    SvaraRadera