I lördags bakade jag och Jenny en grymt god dessert. Receptet kommer från Allt om mat, men den som fått receptet publicerat där är ingen mindre än min arbetskollegas (Rickard) sambo Elin Johansson.
Tusen tack för ett fantastiskt recept!!!
Ingredienser:
Räcker till 6 portioner
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
15 dumlekolor
1 tsk vaniljsocker
4 äggulor
Garnering
Strösocker
färska jordgubbar
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Ställ in en långpanna med vatten mitt i ugnen.
Blanda grädde, mjölk, kolor och vaniljsocker i en kastrull och låt koka upp. Vispa tills kolorna smält och ställ åt sidan för att svalna.
Blanda ner äggulorna och häll upp smeten i 6 ugnsfasta portionsformar. Ställ i vattenbadet i ugnen och grädda ca 1 timme. Låt formarna kallna.
Innan servering strö över strösocker och smält sockret med en brännare så att det får färg.
Dekorera med en jordgubbe eller andra färska bär!
I helgen besökte jag djurparken tillsammans med Jenny och Amanda. En mysig förmiddag med mycket folk och vilda djur blev det!
Björnarna är alltid lika roliga att se. Särskilt nu sedan deras område byggts om!
Kram
Vilken fantastisk dessert. Dumle är ju så gott:)
SvaraRaderaMmm, det lät jättegott. Kul att du känner upphovsmakaren dessutom.
SvaraRaderaÅh jösses vad gott det låter! Dumle är ju toppen =D
SvaraRaderaDen var helt fantastisk! TACK!
SvaraRaderaDet låter helt otroligt gott!
SvaraRaderaÅh låter riktigt gott... Detta måste testas någon dag;) kramar Victoria på www.victoriasprovkök.se
SvaraRadera