Sidor

tisdag 3 juni 2014

Persikopaj med krämig citronfyllning


Idag har jag bakat den här persikopajen, som var lite lagom söt och otroligt fräsch med sin goda krämiga citrussmak.

Ingredienser:
75 g smör
2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 msk kallt vatten

1 hel citron (både skal och saft)
4-5 persikohalvor
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
3 ägg
½ krm salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, socker och smör. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg (gärna i matberedare).
Lägg degen kallt i ca 30 minuter. Tryck ut den i en pajform (ca 24 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ca 10 minuter.

Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda citronskal, citronsaft, salt, socker, ägg och grädde. Häll i smeten i det förgräddade skalet och toppa med persikoklyftor.

Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.

Servera tillsammans med vaniljglass eller vispad grädde





Våra jordgubbar har börjat mogna och idag åt jag min första, underbart god!!!

Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar