Sidor

tisdag 13 maj 2014

Rabarberkompott med jordgubbs- och vaniljkvarg


Efterrätten i fredags bestod av en rabarberkompott med smak av kardemumma, varvat med färska jordgubbar, vaniljkvarg och krossade digestivekex.
Kompotten kokade jag dagen innan och vid servering var det bara att varva de olika lagren, väldigt smidigt.

Ingredienser:
300 g rabarber
finrivet citronskal från 0,25 st citron
2 krm nystött kardemumma
0,5 dl strösocker
4 digestivekex
1-2 dl vaniljkvarg
Färska jordgubbar
citronmeliss som dekoration

Gör så här:
Skala rabarbern och skär i bitar. Lägg den sedan i en kastrull och tillsätt citronskal, kardemumma och socker. Låt koka på svag värme i ca 15 minuter, låt sedan kompotten svalna.
Varva sedan kompotten med vaniljkvarg, skivade jordgubbar och krossade digestivekex.
Dekorera med lite jordgubbar och citronmeliss!



Än snyggare blir efterrätten om man serverar den i smala glas, så att man ser de olika lagren. Tyvärr var mina jordgubbar slut vid detta tillfälle, för annars hade det blivit än finare!





Flingas päls hade vuxit ordentligt och hon såg ut som ett litet troll, men i lördags fick hon sig en omgång av trimkniven, så nu ser hon desto finare ut igen. Visar resultatet inom kort!

Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar