Idag tänkte jag tipsa om den här saftiga och goda kakan som jag bakade förra veckan. Perfekt om man har några mogna bananer liggandes.
Ingredienser:
75 g smör
2,5 dl strösocker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad (gärna en av bättre kvalitét, passar med både ljus och mörk)
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Häll vitorna i en ren skål och vispa dem till hårt skum.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vänd sist ner äggvitan.
Häll blandningen i bröad form med löstagbar botten. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Kakan ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.
I slutet av april fyllde Patriks mamma år och det firades med massor av gott. Lena är alltid så duktig på att dekorera och göra så att maten ser extra aptitlig ut!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar