Sidor

söndag 4 maj 2014

Godaste vitlöksbrödet med persilja



Igår var vi hos våra goda vänner Lars och Katrin och blev bjudna på riktigt god mat. Till förrätt fick den goda kräftsoppan (klicka här för att komma till receptet) och ett grymt gott vitlöksbröd med persilja.

Ingredienser:
1 baguette
100 g rumsvarmt smör
1 dl riven ost
2 vitlöksklyftor
2 dl hackad persilja
2 krm salt
     
Gör så här:
Mixa smör, ost, pressad vitlök, persilja och salt med stavmixer.
Skär 16 skåror i brödet (för 8 port) och lägg lite smör i varje.
Klä in brödet i aluminiumfolie och lägg på grillen ca 5 minuter tills det blivit frasigt och smöret börjat smälta.




Katrins dukning är alltid en fröjd för ögat. Temat denna gång kändes somrigt med härliga pastellfärger och jordgubbar som dekoration på både fördrink och efterrätt.

Kram





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar