Sidor

tisdag 18 mars 2014

Stor biff i stekpanna med färska örter



Kvällens middag bestod av en stor biff i stekpanna, som toppades med fetaost, tomater och färska örter. Riktigt god och smidig rätt!

Ingredienser:
600 g nötfärs (jag använde älg)
1 ägg
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

1 dl vispgrädde
1 tsk oxfond

150 g fetaost
2 st tomater
färska örter (rosmarin, basilika och oregano)

Gör så här:
Blanda köttfärs, ägg, vitlök, salt och peppar till en jämn smet.
Smält lite smör i en stekpanna och lägg i färssmeten och forma till en stor biff. Stek i ca 4 minuter och vänd sedan med hjälp av ett stort lock.



Stek ytterligare 3 minuter och häll sedan på grädde och fond. Låt puttra på svag värme ca 3 minuter. Strö över tärnad fetaost och tomat. Avsluta med att strö över lite färska örter.
Låt pannan puttra 4 minuter under lock.



Servera tillsammans med klyftpotatis.





Idag har jag bakat två plåtar med bullar. Jag använde det här receptet med kanelfyllning. 

Kram


2 kommentarer:

  1. Hej!
    Ser fantastiskt gott ut!
    Vackra bilder som vanligt.
    Gillar din blogg så mycket!
    Kram Mille

    SvaraRadera
  2. Bullar gillar vi! :)

    Sv: Jag har inte förlorat jobbet, jag har frivilligt valt att sluta så att jag kan ägna mig åt andra saker! :)

    SvaraRadera