Kvällens middag bestod av en stor biff i stekpanna, som toppades med fetaost, tomater och färska örter. Riktigt god och smidig rätt!
Ingredienser:
600 g nötfärs (jag använde älg)
1 ägg
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vispgrädde
1 tsk oxfond
150 g fetaost
2 st tomater
färska örter (rosmarin, basilika och oregano)
Gör så här:
Blanda köttfärs, ägg, vitlök, salt och peppar till en jämn smet.
Smält lite smör i en stekpanna och lägg i färssmeten och forma till en stor biff. Stek i ca 4 minuter och vänd sedan med hjälp av ett stort lock.
Stek ytterligare 3 minuter och häll sedan på grädde och fond. Låt puttra på svag värme ca 3 minuter. Strö över tärnad fetaost och tomat. Avsluta med att strö över lite färska örter.
Låt pannan puttra 4 minuter under lock.
Servera tillsammans med klyftpotatis.
Idag har jag bakat två plåtar med bullar. Jag använde det här receptet med kanelfyllning.
Kram
Hej!
SvaraRaderaSer fantastiskt gott ut!
Vackra bilder som vanligt.
Gillar din blogg så mycket!
Kram Mille
Bullar gillar vi! :)
SvaraRaderaSv: Jag har inte förlorat jobbet, jag har frivilligt valt att sluta så att jag kan ägna mig åt andra saker! :)