Sidor

onsdag 19 mars 2014

Hallonpaj med godaste smultäcket



Idag bakade jag den här goda hallonpajen. Jag gjorde en ny variant av smuldeg som blev väldigt lyckad. Viktigt att man jobbar ihop degen för bästa resultat.

Ingredienser:
120 g smör
100 g strösocker
100 g vetemjöl
40 g fiberhavregryn
1 krm vaniljpulver
200 g hallon
1-2 msk potatismjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Väg alla ingredienser och lägg dem i en bunke. Jobba ihop till en deg med händerna.
Smörj en pajform. Blanda hallonen med potatismjöl och lägg i formen.
Platta ut delar av degen och lägg den i ett jämt lager över hallonen.
Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter.






Idag har vi till 99,9% bestämt oss för vilket kök vi ska beställa och jag tror att det kommer att bli riktigt bra. Det är mycket att tänka på med placering av skåp och lådor, men väldigt roligt att få utforma det som man själv vill ha det.

Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar