Idag har jag lyft min favoritkladdkaka till ytterligare en nivå. Jag tillsatte lite minidaim och det blev bara till det bättre. Daimen birog med en härlig krispighet!
Ingredienser:
Till en rund form ca 18-20 cm:
Smör och ströbröd till formen
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 gram smält smör
½ påse dumlesnacks
Till en rund form ca 18-20 cm:
Smör och ströbröd till formen
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 gram smält smör
½ påse dumlesnacks
½ påse minidaim
Gör så här:
Stätt ugnen på 175 grader.
Kläm fast ett bakplåtspapper i formen och smörj och bröa den.
Rör ihop ägg och socker med en slickepott ( Vispa inte ). Smält smöret och låt det svalna.
Rör i hop alla torra ingredienser , och rör ner i äggsmeten vartannat med smöret.
Klicka ut smeten i formen och smeta ut så att det blir ett jämnt lager.
Tryck ut dumlesnacks i cirklar i kakan och strö över daimen. Grädda i ca 15- 20 minuter.
Stätt ugnen på 175 grader.
Kläm fast ett bakplåtspapper i formen och smörj och bröa den.
Rör ihop ägg och socker med en slickepott ( Vispa inte ). Smält smöret och låt det svalna.
Rör i hop alla torra ingredienser , och rör ner i äggsmeten vartannat med smöret.
Klicka ut smeten i formen och smeta ut så att det blir ett jämnt lager.
Tryck ut dumlesnacks i cirklar i kakan och strö över daimen. Grädda i ca 15- 20 minuter.
Låt kakan stå till sig en timme innan servering.
Servera tillsammans med vispad grädde
I fredags regnade det på morgonen så jag passade på att inviga mina nya gummistövlar. Typiskt nog så kom det inget mer regn på hela dagen, inte ofta man säger så.. ;)
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar