Sidor

måndag 10 mars 2014

Kladdkaka med dumle crisp och mini diam


Idag har jag lyft min favoritkladdkaka till ytterligare en nivå. Jag tillsatte lite minidaim och det blev bara till det bättre. Daimen birog med en härlig krispighet!

Ingredienser:
Till en rund form ca 18-20 cm:
Smör och ströbröd till formen
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 gram smält smör
½ påse dumlesnacks
½ påse minidaim
Gör så här:
Stätt ugnen på 175 grader.
Kläm fast ett bakplåtspapper i formen och smörj och bröa den.
Rör ihop ägg och socker med en slickepott ( Vispa inte ).  Smält smöret och låt det svalna.
Rör i hop alla torra ingredienser , och rör ner i äggsmeten vartannat med smöret.
Klicka ut smeten i formen och smeta ut så att det blir ett jämnt lager.
Tryck ut dumlesnacks i cirklar i kakan och strö över daimen. Grädda i ca 15- 20 minuter.
Låt kakan stå till sig en timme innan servering.
Servera tillsammans med vispad grädde





I fredags regnade det på morgonen så jag passade på att inviga mina nya gummistövlar. Typiskt nog så kom det inget mer regn på hela dagen, inte ofta man säger så.. ;)

Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar