Sök recept här!
söndag 1 december 2013
Blomkålssoppa med chiliräkspett
Igår hade vi goda vänner över på middag och det är alltid lika trevligt! Till förrätt bjöd vi på en blomkålssopppa med chiliräkspett. Soppan i sig är ganska enkel och rund i sin smak, men i kombination med chiliräkorna så blir det riktigt bra!
Ingredienser:
räcker till ca 6 förrättsportioner
1 stort blomkålshuvud
1 gul lök
1 msk smör
vatten
2 kycklingbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
en skvätt färskpressad citronsaft
salt och peppar
Gör så här:
Ansa blomkålshuvudet och skär bort roten. Dela upp buketterna i mindre bitar och finhacka den gula löken. Fräs blomkål och lök i smör och häll på så mycket vatten att grönsakerna täcks. Tillsätt kycklingbuljongen och låt grönsakerna koka helt mjuka under lock och häll sedan av 1/3 av vattnet. Tillsätt grädden och låt koka upp. Mixa soppan slät och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Ingredienser:
200 g räkor med skal (frysta går utmärkt)
½ dl olivolja
1 vitlöksklyftor
1 nypor chiliflakes
½ tsk paprikapulver
½ tsk örtagårdskrydda
Gör så här:
Skala räkorna och låt de torka till lite på hushållspapper.Värm oljan sakta med pressad vitlök och chiliflakes.Sila oljan när vitlöken börjat mörkna. Häll sedan tillbaka oljan i kastrullen och lägg i de avtorkade räkorna. Fräs dem i den heta oljan några sekunder. Kyl räkorna och låt dem ligga kvar i oljan.
Låt stå i kylen, gärna över natten.
Vid servering:
Häll upp den varma soppan på mindre tallrikar. Trä ca 6 st räkor på spett och lägg över tallriken.
Dekorera med lite färsk timjan.
Första advent firade vi in med en god frukost med nybakat bröd. Mysig tid som följer nu!
Kram
Etiketter:
förrätt,
Skaldjur,
Soppa,
Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar