Sidor

onsdag 31 juli 2013

Grillade morötter med asiatisk dressing


Ingredienser:
en näve späda morötter
½ röd chilifrukt
2 msk rapsolja
2 msk pressad lime (för mig räckte det med en lime)
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk strösocker
½ msk japansk soya
1 tsk salt
2 msk sesamfrön (kan uteslutas)

Gör så här:
Tvätta morötterna och skala vid behov. Skär dem en gång på längden. Koka dem ca 1 minut och häll sedan av i durkslag och spola kallt vatten på dem.


Kärna ur och finhacka chilin och blanda med resterande ingredienser till dressingen.


Grilla morötterna 30-60 sekunder på vardera sida. Avsluta med att lägga upp dem på ett fat och slå över dressingen.

Klart att servera!



I veckan testade Amanda att baka själv igen och denna gång chokladbollar. Hon börjar tycka att det är riktigt roligt att baka till hennes mammas stora förtjusning 

Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar