Igår åt vi grillad lax, som fullkomligt smälte i munnen. Till det serverade vi romsås och en ny variant på bulgursallad. Såå fräscht och gott!!
Laxen:
4 st färska laxkotletter
Olivolja
citronpeppar
Bulgursalladen:
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja till stekning
2 tsk tomatpuré
2/3 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl bulgur
3 dl vatten
2 tomater
litet salladshuvud
några blad färsk basilika
nymald svartpeppar
Romsås:
2 dl creame fraiche
50g röd kaviar
½ finhackad rödlök
2 msk klippt dill
en gnutta pressad citron
nymald svartpeppar
Gör så här:
Ringla över olivolja över laxen och krydda med citronpeppar. Starta grillen och låt laxen vila under tiden.
Grilla sedan laxen så att den precis blir genomstekt utan att bli torr.
Hacka löken till bulgursalladen och fräs den lite lätt i olivolja. Tillsätt tomatpurén och bulguren och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka upp under lock för att sedan få sjuda i ca 12-15 minuter. Rör gärna i grytan någon gång då och då.
Strimla sallad och basilika och klyfta tomaterna. Blada sedan grönsakerna med den färdiga bulguren i en skål. Smaka av med lite svartpeppar och ev lite örtsalt.
Blanda ihop alla ingredienser till romsåsen och smaka av den med nymald svartpepar. Garnera med lite extra dill på toppen.
Klart att servera!
För några veckor sedan planterade vi ett gäng örter i en zinkbalja.
Efter många varma härliga dagar och vattnande var och varannan dag så håller de nu på att svämma över i baljan. Det är verkligen vardagslyx att bara kunna hämta färska örter till sin matlagning!!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar