Ingredienser:
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
2 msk sirap
1 tsk salt
ca 11 dl vetemjöl special
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
2 msk sirap
1 tsk salt
ca 11 dl vetemjöl special
ägg till pensling
ev. sesamfrön
Gör så här:
Smält smöret och häll på mjölken. Värm till fingervarm temperatur. Smula jästen i en bunke och häll över lite av vätskan och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vätskan, sirap, salt och mjölet. Ta lite mjöl i taget och rör tills degen känns smidig och lite kladdig.
Låt jäsa under duk i 15 minuter.
Sätt ugnen på 225-250 grader.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 16 delar. Rulla till runda bollar och platta ut dem ordentligt i handen. Lägg dem på en plåt och nagga dem med en gaffel.
Låt jäsa under duk 5-10 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö ev lite sesamfrön över.
Grädda mitt i ugnen i ca 6 minuter. Låt svalna på galler under bakduk och servera ljumna.
Bröden går bra att frysa och tina upp!
Coleslaw är riktigt gott att ha i hamburgaren, särskilt den här med morötter och fänkål. Här kommer receptet igen för den som har missat!
Ingredienser:
1 dl matlagningsyoghurt1 dl majonäs
2 tsk honung
2 msk vit balsamvinäger
1 tsk flingsalt
1 tsk svartpeppar
4 dl strimlad vitkål
2 dl finstrimlad fänkål
2 dl fint skivade morötter
Gör så här:
Blanda yoghurt, majonäs, honung och vinäger. Krydda med salt och peppar.
Skär grönsakerna och vänd ner dem i dressingen.
Godaste hamburgarna gör man enligt mig av nötfärs, bacon, ägg och kryddor!
Även Flingas sele kommer från Hööks. Den sitter kanon med bra avlastning för ev. drag. |
Första gången vi tog på Flinga en sele, så såg det ut så här. Hon gjorde allt för att försöka få av sig den, tills hon till slut lugnt acepterade. I helgen har vi använt selen i praktiskt arbete, men mer om det kommer i ett annat inlägg.
Kram
Hej!
SvaraRaderaHar just bakat Ditt hamburgerbröd!
Tack för ett underbart recept. Gjorde dubbel sats och är sååå nöjd!
Kram Biggan!
Super, blir ju betydligt billigare också :-)
SvaraRadera