Sidor

fredag 3 maj 2013

Potatisgratäng med smak av ingefära och basilika


I onsdags provad jag att smaksätta min potatisgratäng med färsk ingefära och torkad basilika, vilket visade sig bli en riktig hit. 

Ingredienser:
Potatis (av mjölig sort)
vitlök
grädde
salt
peppar
basilika
riven ost
färsk ingefära
smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en form och låt gärna lite smörklickar ligga kvar i formen.
Skala och skiva potatisen och lägg den i formen. Varva med salt och peppar.
Blanda grädde, pressad vitlök, hackad färsk ingefära (behövs inte så mkt för att ge smak), torkad basilika och smaka av med salt och peppar.
Häll gräddblandningen över potatisen och avsluta med att strö över lite riven ost.

Sätt in i ugnen ca 45 minuter eller tills gratängen har fått fin färg och potatisen blivit mjuk.




Vi åt potatisgratängen tillsammans med pulled pork, sås och grönsaker. Gott gott!




För exakt två veckor sedan fyllde Amanda 6 år. Hon blev då firad med våffla på sängen, sång, paket och en tokig Flinga som väckte henne. 

 
På kvällen hade vi kalas. Amanda ville genast byta om till de kläder hon fick i present och leksakerna skulle testas. Självklart hade vi vår favorittårta på kalaset och som alltid blev den väldigt uppskattad!


Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar