Sök recept här!
fredag 15 mars 2013
Tips inför helgen och bloggfavorit
Idag tänkte jag tipsa om två goda och enkla rätter inför helgen. En fisk och en kyckling. Båda tillhör mina favoriter och jag har lagat dem flera gånger!!
Först ut är Gyros, som har lite taco-känsla över sig då man äter den i bröd och har vilka grönsaker man vill till. Bakar man pitabrödet själv, så tar det lite tid, annars relativt snabblagad.
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk sambal olek
1 msk timjan
1 msk spiskummin
1 msk oregano
Salt
Svartpepar
Tillbehör:
Pitabröd
sallad
creame fraiche el. tzatziki
Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom kycklingen. Skiva kycklingfiléerna i tunna skivor och häll över marinaden. Låt dra i minst 30 minuter. Ju längre tid i marinaden desto starkare blir smaken. Stek kycklingen i stekpanna så att de får lite färg.
Servera tillsammans med pitabröd, sallad och en klick creame fraiche alt. tzatziki.
Den här laxrätten har jag bloggat om flera gånger tidigare, men den är såå god och enkel att laga. Vi brukar servera färsk spenatpasta och en sallad till, men vill man utesluta pastan så är det inga problem!
Ingredienser:
4 laxfiléer
50 g fetaost
3 msk pesto (grön)
3 msk grekisk yoghurth
½ grönsaksbuljongtärning
3 dl vispgrädde
salt och peppar
riven parmesanost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smula grönsaksbuljongen i botten på en ugnssäker form. Slå över grädden och 1 msk pesto, rör om.
Ta fram laxen och salta och peppra den och lägg sedan i den i formen.
Blanda ihop fetaost, grekisk yoghurt och resternade av peston och bred detta över filéerna. Avsluta med att strö över riven parmesanost.
Grädda i ca 20 min i ugnen.
Idag tänkte jag även tipsa om min favoritblogg när det gäller inredning och husbygge.Vi ska själva inom snar framtid bygga vårt egna hus, så den här bloggen har varit till stor hjälp.
Här ovan finner ni ett smakprov på alla härliga bilder.
Trevlig helg!
Kram
Etiketter:
Bloggtips,
Fredagsfavorit
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Så gott, det måste jag testa snarast
Skicka en kommentar