Sidor

lördag 2 mars 2013

Tacopaj



Igår var det min tur att bjuda på lunch på jobbet och den här gången blev det tacopaj. Enkelt och gott + att det går att förbereda. Så här lagade jag pajen den här gången!

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125g smör
4 msk vatten

Fyllning:
500g köttfärs
1 påse taco kryddmix + 1 dl vatten

Grönsaksblandning:
4 tomater
1 gul lök
4 fefferoni (pepparfrukt)
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
salt och peppar
2 dl riven ost

Gör så här:
Blanda ingr till pajdegen och tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 15 minuter.
Bryn köttfärsen i lite smör och tillsätt taco kryddmixen och 1 dl vatten. Låt småfräsa tills vattnet nästan är borta, ca 5 minuter.
Skär tomater och lök i tärningar. Dela fefferonin i små bitar. Blanda tomater, fefferoni, lök, creme fraiche, majonäs och riven ost i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
Fyll det förgräddade pajskalet meed köttfärsröran och ovanpå grönsaksröran.
Grädda i 200 grader i ca 30 minuter eller tills pajen har fått fin färg.









Jag serverade pajen tillsammans med sallad och tacochips.







Pysseltjejen in action!

Kram




1 kommentar: