Sidor

onsdag 16 januari 2013

Ooey gooey brownies


Idag bakade jag den här smarriga kakan till våra kursdeltagare. Tycker man om choklad så är detta ett säkert kort!
Den går alldeles utmärkt att frysa och passar väldigt bra att servera tillsammans med grädde och bär.

Ingredienser:

Botten
120g Smör
120g Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad

Lager 1
150g grovt hackade Marshmallows

Lager 2
1 burk Dulce de Leche (dvs en burk kondenserad mjölk, som kokas 3-4 timmar i vatten. Jag använde dock karamelliserad mjölk som jag bloggade om här. )

Lager 3
Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde

Gör så här: 
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. 
Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. 
Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin.
Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20×30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min.
Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg.

Bred över dulce de leche över marshmallow lagret. 

Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.

 Låt stelna och skär i bitar.




Bilden är tagen under vår resa i Spanien.

Just nu känns mitt liv ungefär som den här bilden. Man har ett mål och man börjar äntligen skymta slutet.
Underbar känsla!!

Kram



1 kommentar: