I söndags gjorde vi för första gången egen grillkorv. Det kändes väldigt bra att för en gångs skull veta vad korven innehöll. Resultatet blev så bra att det gav mersmak..
400 gram |
100 gram |
4 klyfta(or) |
1 st |
0,5 tsk |
2 st torkade piripiri (om man vill ha lite sting) |
2,5 tsk |
1 tsk |
1 tsk |
1 tsk lökpulver (krydda) |
1,5 dl |
1 kruka färsk persilja |
2 msk |
3 meter |
Gör så här:
Lägg fjälstren i vatten.
Mal köttet och späck till köttfärs.
Mixa lök, vitlök och persilja till en slät massa. Blanda samman allt och blanda väl. Stek en liten klick i stekpannan och smaka av. Krydda ev mer om du vill ha mer smak.
Trä på fjälster på korvhornet och börja försiktigt mata på med köttfärsblandningen.
Knyt med snöre efter ca 10-15 cm.
När all färs är slut. Tips: Mata maskinen med knäckebröd tills all färs är ute ur maskinen, men passa så att knäckebrödsmulorna inte kommer med in i korven.
Det går alldeles utmärkt att frysa de råa korvarna. Vid tillagning picka dem lätt med en sticka så att skinnet inte spricker.
Efter helgens korvstoppning tog vi en skön promenad i vinterkylan.
Kram
3 kommentarer:
Vi har pratat om att göra egen korv, men kommer aldrig till handling.
Roligt att det blev så bra resultat!
Vi brukar också köra knäckebröd i malen efter vi malt klart älgköttet.
Hej,
När man är klar med stoppningen, hur skall man förvara korven? Går det att torka den eller måste man sjuda den?
Hej,
Just den här korven lät vi aldrig sjuda, då vi grillade den direkt.
Jag har ingen erfarenhet av torkning, men det går alldeles utmärkt att frysa den rå tills man vill tillaga den på valfritt sätt. Sjuda, steka eller grilla.
Lycka till!
Skicka en kommentar