Veckans fredagsmiddag blev riktigt god. Den bestod av klyftpotatis, lövbiff i mögelostsås, stekta trattkantareller och grönsaker.
Klyftpotatisen hade vi skurit ganska tunt och haft inne i ugnen ca 30 min i 225 grader. Potatisen kryddades med torkad basilika och galic pepper.
Lövbiffen stekte vi väldigt försikigt för att undvika att den skulle bli torr och seg. Vi tog sedan ut köttet ur pannan och hällde i lite grädde och smulade ner mögelost. Smaka av så att det blir lagom mkt. Vi lät sedan köttet puttra med i såsen ca en minut.
Rensa och koka bort vätskan ur svampen. Tillsätt lite smör när pannan är torr och krydda med salt och peppar och stek svampen knaprig.
Servera tillsammans med grönsaker och njut!
Igår var det min tur att bjuda på lunch på jobbet. Den här gången blev det dragonfisken och blåbärspaj till efterrätt. Enkel och god vardagsrätt.
Kram
Härliga recept som alltid!
SvaraRadera