Den här gången lagade jag fläskfilén i ugnen och det är gott vilket som! |
Den här rätten är riktigt god med mycket smak av saffran. Jag har fått receptet av en fd kollega för många år sedan och har sedan dess lagat den ngn gång om året!
Ingredienser:
6-700g fläskfilé
1 msk soya
1 msk olivolja
1 tsk salt
vitpeppar
smör till stekning
250g färsk pasta
1 stor morot
½-1 zucchini
½ purjolök
3 msk olivolja
½ tsk salt
1 pkt saffran
3 dl grovriven parmesanost
1 kruka basilika
½ dl hackad gräslök
½ dl hackad persilja
1-2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
Skär fläskfilén i skivor och pensla med soya och olivolja. Låt stå framme i rumstemperatur en stund.
Skär grönsakerna i tunna strimlor. Koka grönsakerna ca 1 minut och lägg med den färska pastan och låt koka ytterliggare 1 minut. Häll sedan av i ett durkslag.
Mortla saffran och ½ tsk salt.
Hetta upp olivolja i en stor wokpanna. Tillsätt saffran, pasta och grönsaker. Fräs i några sekunder på het platta.
Grovriv parmesan och hacka örterna. Blanda samman och tillsätt vitlök salt och peppar.
Stek fläskfilén hastigt i en het panna.
Lägg upp pastan, strö över parmesanröran och lägg på det nystekta köttet.
Min absoluta favoritglass just nu är den här. Mint, vanilj och choklad i en oslagbar kombination!!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar