Sidor

måndag 28 maj 2012

Italienska citronbiffar, pasta och god sås


De här biffarna är både enkla att laga och otroligt goda. Detta var det första receptet jag lade upp på bloggen, så det gör det extra speciellt.


Ingredienser
500g blandfärs
1 ägg
1 tsk rivet citronskal
½ tsk salt
svartpeppar
smör till stekning
6 soltorkade tomater i olja
2½ dl vispgrädde
1 tsk torkad basilika
salt
peppar
.
Gör så här:
Blanda färs, ägg, citronskal, salt och peppar. Forma till biffar och stek i smör tills de fått fin färg på båda sidor. Grovhacka tomaterna. Ta upp biffarna och lägg istället i tomater, grädde och basilika i pannan. Krydda med salt och peppar. Låt såsen koka upp och lägg därefter i biffarna och låt de puttra med i ytterliggare några minuter.
Servera biffarna tillsammans med färsk pasta och avsluta med att klippa färsk basilika över!







Min fina morsdagblomma :)

Kram



4 kommentarer:

  1. Låter smarrigt. Citron är gott i allt!! Risken finns att jag testar detta redan i morgon!:)

    SvaraRadera
  2. Det här låter gott och enkelt! Ska försöka komma ihåg att titta in för det här receptet!

    SvaraRadera
  3. Vad spännande med citron i smeten.

    SvaraRadera
  4. Citron lät som en god brytning:) Det ska testas!

    SvaraRadera