Sidor

söndag 13 maj 2012

Parmainlindad kyckling i balsamsås



Igår lagade vi en rätt jag inte ätit på säkert fem år. Första gången jag lagade den var nog runt 2004 till en nyår i Åre. Receptet finns att hitta på Arla och har varit väldigt populärt genom åren. För er som har missat det så kommer det här igen, dock med vissa korrigeringar.

Ingredienser:
900g kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk torkad oregano
8 skivor parmaskinka
3 dl vispgrädde
3 msk balsamvinäger
3 msk kycklingfond
3 pressade vitlöksklyftor
körsbärstomater
sockerärtor

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingfiléerna en gång på längden om de är stora och krydda med salt, svartpeppar och oregano.


Bryn dem runt om i smör och linda en skiva parmaskinka om vardera kyckling bit och lägg dem sedan i en smord ugnsfast form. Lägg över tomater och sockerärtor.
Vispa ihop grädde, kycklingfond, balsamvinäger och vitlök. Häll såsen över kycklingen och stek mitt i ugnen ca 15-20 minuter.


Servera tillsammans med färsk pasta!







Idag har vi varit ute på flera härliga promenader med fina Jonna. En fantastisk hund på alla sätt!!

Kram









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar