Den här goda laxtårtan åt vi till förrätt igår innan kvällens grillmiddag. Perfekt att bjuda på då man kan förbereda den i god tid. Väldigt god tyckte vi alla.
ca 8 personer
Tid: 20 min + 4 tim i kylen
Botten:
150 g grovt bröd, rivet
50 g västerbottenost, riven
75 g smält smör
Fyllning:
4 gelatinblad
3 dl crème fraiche
2 dl kesella
3 msk grovkornig honungssenap
1 rödlök, finhackad
1 dl (20 g) finhackad dill
200 g varmrökt lax, i bitar
salt
peppar
Garnering:
citron
dill alt. persilja
räkor
kallrökt lax
Gör så här:
1. Blanda samman bröd, ost och smör. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
2. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 min. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på spisen.
3. Ta ett par msk av fyllningen och rör ut i gelatinet och rör ihop med resterande fyllning. Häll fyllningen i skalet och ställ i kylen 4–5 tim.
Garnera med citron, dill/persilja, räkor och lax.
Påskhelgen har bland annat bjudit på sköna morgonpromenader vid havet.
Varje morgon har havet legat spegelblankt och solen har strålat. Känns skönt att återigen ha tankat sig med en massa ny energi!!
Kram
Oj vad god den där laxtårtan såg ut! Riktig smaskig!
SvaraRaderaDenna bara måste jag göra till midsommar, tack för tipset!
SvaraRadera