Sidor

måndag 9 april 2012

Helgrillad fläskfilé fylld med vitlök


Den här goda grilltallrik åt vi i lördags kväll. Fläskfilén helgrillades fylld med vitlöksklyftor. En perfekt avslutning på en trevlig afton!

Ingredienser:
Kött
1st fläskfilé
1 paket bacon
Ridderheims marinerade vitlöksklyftor
Ingefära
Svartpeppar
Salt

Gör så här:
Skär ett snitt i fläskfilén, fyll med vitlöksklyftor och även olja och kryddan de ligger i.
Krydda även med ingefära, svartpeppar och salt.

Linda sedan fläskfilen med bacon och grilla den hel på grillen.



Vi åt köttet tillsammans med friterade potatisklyftor, tre olika såser och en god sallad.






När vi ändå hade igång fritösen så passade vi även på att fritera bananer. De serverades med en god kolasås (gjord av bland annat kokosmjölk) och vaniljglass.

Kram





3 kommentarer:

  1. Hej

    ÄR den fritösen bra som ni har? Funderar på en nämligen och sett det märket o modellen.

    Hälsningar Eva

    SvaraRadera
  2. Marinerad vitlök i köttet alltså och ingefära - spännande!

    Laxtårtan nedan ser supersmarrig ut!

    SvaraRadera
  3. Hej Eva,
    Förlåt för sent svar.
    Vi är väldigt nöjda med fritösen. Lagom stor och det går snabbt att värma upp den!

    Kram Mia

    SvaraRadera