Idag firade jag in våren ordentligt genom att laga den här rätten innehållande massor av primörer. Den här gången använde jag extra stark curry och det satte minsann fart på rätten.
Ingredienser:
Till 4 personer:
1 hel kyckling (ca 1½kg)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk curry (denna gång tog jag 1,5 msk stark curry och ½ msk vanlig curry)
½ kruka oregano
1 ½ tsk salt
2 dl torrt vitt vin
1 dl drickfärdig äppeljuice
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl vispgrädde
ev. 2 msk maizena majsstärkelser
Vårprimörer:
8 gröna sparrisar (100g)
16 knippmorötter
8 rädisar
150g sockerbönor
Garnering:
Färsk oregano
Tillbehör:
pressad potatis
Gör så här:
SKör bort låren och vingarna på kycklingen. Skär låren i två bitar. Dela kycklingen på längden och skär bröstet i bitar. Det är viktigt att försöka få alla bitar lika stora. Salta och peppra dem.
Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Bryn kycklingen i olivolja tillsammans med lök, vitlök, curry, t
oregano och salt. Tillsätt vin, äppeljuice, vatten, buljongtärning och grädde. Låt sjuda under lock tills kycklingköttet känns mört, 20-25 minuter. Red ev av med majsstärkelse utrörd i vatten.
Anasa sparris, skala morötter och halvera rädisorna. Koka upp lättsaltat vatten. Koka grönsakerna var för sig, morötter ca 5 min, sparris och sockerbönor ca 3 min och rädisor knappt 1 minut. Lägg grönsakerna direkt i kallt vatten så att kokningen avstannar.
Ta upp 2 dl av currybuljongen ur grytan och skumma den med en mixerstav. Blanda ner grönsakerna i kycklinggrytan och hetta upp. Toppa med skummet och garnera rätten med oregano.
Servera rätten med pressad potatis.
Så här fina blev mina kursdeltagares macarons. Jag är väldigt stolt över deras resultat!
Det blev smaker så som chokladmacarons med choklad- och romganache.
Kram
Ojojoj vad det ser gott ut!
SvaraRaderaDet receptet ska jag spara till i sommar. Tack!
Hej Mia !
SvaraRaderaTack för alla roliga enkla inspirerande och fantastiskt goda recept som du lägger ut på din blogg! Det var min man, Stefan på Skarakontoret som kom hem och var helt lyrisk över långpannebullarna! De och många andra recept har snabbt blivit favoriter här hemma!
Hälsn Maria i Skara
Whow, det där såg jättegott ut. :)
SvaraRadera