Sidor

måndag 19 mars 2012

Björnbärspaj


Den här goda pajen bakade jag för ett tag sedan till jobbets kursdeltagare. Vanligtvis bakas den med annanas, men det går minst lika bra med björnbär!
Vill man ha en mer lila färg på pajen så ska man låta björnbären tina. Mina bär var som ni ser inte helt tinade..


Pajdeg:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 pkt tinade björnbär
Gör så här:
Blanda samman rumstempererat smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg och tryck ut den i en pajform. Blanda ägg, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Tina björnbären och rör ner dem i smeten försiktigt. Häll smeten i pajskalet. Grädda pajen i mitten av ugnen, 175 C, ca 40 minuter.
Låt gärna pajen stå i kylen över natten, den är helt klart godast kall. Servera tillsammans med vaniljglass!


Frukt, kexchoklad, nötter och citronvatten serverades till mina kursdeltagare i lördags. Det blir en del väntetid när man bakar macarons och då är det perfekt att ha lite att snaska på :)

Kram

4 kommentarer:

  1. Oj, vad god pajen ser ut.
    Fin blogg du har och tack för att du delar med dig :).

    /Mia

    SvaraRadera
  2. Åh vilken fin paj, den ser jättegod ut!

    SvaraRadera
  3. Funkar det med färska björnbär tror du?

    SvaraRadera
  4. Ja, jag tror absolut att det blir gott med färska björnbär!

    Lycka till!

    SvaraRadera