Ända sedan jag såg det här receptet hos Matplatsen i somras så har jag varit sugen på att testa. Efterrätter som kan förberedas och förvaras i frysen och sedan tas upp vid behov är alltid lika bra!
Gillar man glassen Nogger så kan jag nästan garantera att man gillar den här efterrätten, sött och gott!
Ingredienser:
ca 8-10 port
2 marängbottnar (färdigköpta)
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)
Gör så här:
Separera äggens gulor från vitor. Det är viktigt att både skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Klä en form med glapack och lägg i en marängbotten. Krossa den andra och lägg åt sidan. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen och täck med plastfolie.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten.
Servera med färska jordgubbar tilll!
Hört talas om kattpaus??
Amanda passade även på att ta en paus i ridturen för att mysa lite med katten Viktor. Man kan lugnt säga att katter är Amandas favoritdjur.
Kram
ååh, nogger är bästa glassen från GB, så om den smakar som den är jag helt med på noterna :) Låter som en toppenglass, och jag håller med om att det är smidigt att ha något på lut i frysen. Och alla ingredienser är ju jättegoda också, så det här MÅSTE vara fantastiskt <3
SvaraRaderaVad sugen jag blir att prova kanske det till farsdag
SvaraRaderaa ja med såg den först där,och har också sparat receptet men aldrig gjort den ändå,snart måste ja ta mig tid.ser ju så himla gott ut
SvaraRaderaSer riktigt gott ut!! ;-)
SvaraRaderaSka den vara Nutella med både mörk och vit choklad?
Ser jättegod ut!
SvaraRadera