Sidor
▼
tisdag 11 oktober 2011
Kyckling med smak av ingefära och hoisinsås
Igår lagade jag en så god kycklingrätt som jag vill tipsa om. Grönsaksblandningen blev riktigt god och den färska ingefäran gjorde att kycklingen fick lite lagom sting.
Ingredienser:
1 msk tomatpuré
1 msk finhackad färsk ingefära
1 dl hoisinsås
4 kycklingklubbor (gärna majskyckling)
4 port ris (gärna jasmin)
1 burk bambuskott (à 225 g)
3 st morötter
100 g vitkål
1 msk olja
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Rör ihop tomatpuré, ingefära och hälften av hoisinsåsen.
Lägg kycklingklubborna i en smord, ugnssäker form. Pensla runtom med hoisinblandningen. Krydda med salt och peppar. Sätt mitt i ugnen ca 30-45 minuter, täck ev med folie mot slutet om det börjar bränna. Skär ett snitt i den tjockaste kycklingklubban och kontrollera att klar köttsaft kommer ut.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Gör woken under tiden.
Låt bambuskotten rinna av. Skala och slanta morötterna. Strimla vitkålen.
Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok. Fräs kål och morot i oljan ca 2 minuter. Tillsätt bambuskotten och häll på resterande avhoisinsåsen. Rör runt. Smaka av med salt.
Servera kycklingklubborna med grönsaker och ris.
Det känns väldigt bra att vi nu har uppdaterat Amandas ridutrustning med både riktig ridhjälm och säkerhetsväst. Bilden är från i helgen när vi var ute i det härliga höstvädret.
Kram
Mor-Mia
Vet inte om jag sagt det men jag gillar din blogg jättemycket. Härliga recept och jag har gjort många av dem och alltid lyckats. Så fortsätt i samma anda, jag tittar alltid hos dig när jag funderar ut matsedeln.
SvaraRaderaKram Eva
Tusen tack Eva för dina snälla ord, de värmer ska du veta!
SvaraRaderaKram Mia
Nu har jag gjort kycklingen och den var supergod!!! Enkel att göra och som sagt helt underbar!
SvaraRadera