Sidor

måndag 24 januari 2011

Chokladtoppar


Baka chokladtoppar var inte så svårt som jag trodde. Om någon liksom jag blir nyfiken på att testa så hittar ni receptet nedan!
Själv hade jag inga smörgåsrån utan använde mariekex istället, men det var inte alls lika gott, så använd hellre smörgåsrån.
Receptkälla: www.recept.nu

Ingredienser:
2 dl strösocker
2 msk florsocker
0.5 st äggvita
0.75 dl kallt vatten
4 stycken gelatinblad
0.75 dl kokhett vatten
200 g ljus blockchoklad
10 st smörgåsrån

Gör så här:
1. Blanda ihop strösocker, florsocker, äggvita tillsammans med det kalla vattnet i en skål.
2. Blötlägg gelatinbladen ca 5 minuter och rör sedan ner gelatinbladen i det kokheta vattnet.
3. Tillsätt gelatinvattnet i sockerblandingen.
4. Vispa med elvisp på medelhög hastighet tills det blir riktigt pösigt.
5. Kapa till smörgåsrånen med hjälp av en rund pepparkaksform till runda plattor.


6. Spritsa ut smeten på plattorna som en vriden topp. Ställ dem att stelna i frysen en timme.
7. Smält blockchokladen över ångbad (i en skål över en kastrull med kokade vatten).
8. Doppa toppen på mums-mumsen i den smälta chokladen. Strö ev. kokos eller strössel på. Ställ dem sedan på tork.
9. Förvara svalt och går även att frysa.
.
.
.




Bild lånad från nätet!


Amanda önskade chokladtoppar efter att ha tittat på Stina i Saltkråkan som säljer Skrållan till Västerman för 25 öre. Detta för att ha råd att köpa en kokosboll..

Kram

13 kommentarer:

  1. Vem gillar inte choklad/kokostoppar?! Verkar ju faktiskt hyfsat enkelt. Till nästa barnkalas kanske.

    SvaraRadera
  2. Så tjusigt! Sånt där är roligt att bjuda på...tack :)

    SvaraRadera
  3. Åh, vad sugen jag blev nu. :-)
    Låter jättegott!

    SvaraRadera
  4. Ska det stå gelatinblad där det står gelatinpulver? annars förstår jag inte.. Tänkte prova på att baka dessa :)

    SvaraRadera
  5. Ja, det stämmer Klara! Tack för att du uppmärksammade mig. Nu ska det stå rätt i receptet :)

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  7. Vad kul att du gjorde dem sedan du sett saltkråkan, det var efter det avsnittet nyss på TV som jag bestämde mig för att hitta ett recept och hittade hit ;)

    SvaraRadera
  8. Ska smeten vara lös eller "fast"?:)

    SvaraRadera
  9. Smeten ska vara tillräckligt fast för att kunna sritsa utan att vara kompakt.

    Hoppas att du blev lite klokare på det svaret..

    Lycka till!

    SvaraRadera
  10. Hur många blir det ca? :)

    SvaraRadera
  11. Det var ett tag sedan jag bakade dem så jag kommer inte riktigt ihåg, men jag skulle gissa på ca 10 stycken.

    SvaraRadera