Sidor
▼
tisdag 23 november 2010
Ananaspaj
Tro det eller ej, men jag har aldrig bakat någon ananaspaj. Däremot så har jag ätit det flera gånger och det är ju såå gott!
Min kompis Jenny däremot bakar det lite då och då och senast idag. Mmm vad god den var!
Pajdeg:
150 g smält smör
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Fyllning:
1 ägg
1 stor burk krossad ananas
2 dl creme fraiche
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Lägg alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och kör ihop till en deg och tryck ut den i en pajform. Låt ananasen rinna av och blanda ihop allt till fyllningen och häll sedan i pajskalet.
Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter i 150 grader.
Servera tillsammans med vaniljglass!
.
.
.
.
.
.
I somras köpte jag den här lite rostiga brickan på loppis. Min tanke var att göra den till ett brickbord att ha vid sidan om min soffa. Idag äntligen har jag tagit tag i att beställa bordsben av en riktig smed, men mer om det imorgon!
Kram
Mor-Mia
Älskar ananaspaj!!!
SvaraRaderaVi har minsann varken bakat eller ätit ananaspaj någon gång. Får kanske ta och ändra på det..
SvaraRaderaJag har gjort ananaspaj flera gånger, men nu var det länge sen. Det är gott!
SvaraRaderaEn riktig favvis i vårt hem!
SvaraRaderaOoo en av mina favoriter som jag inte gjort på evigheter! Å så gott!
SvaraRaderaAnanaspaj är så gott! Jag har testat att göra även på färsk och det gick bra det med. Mums!
SvaraRadera