Sidor

torsdag 7 oktober 2010

Banankaka med smak av Geisha


.
Igår bakade jag banankakor som jag blandade ner Geisha i. Resultatet blev tre saftiga kakor. Banansmaken tog överhand, men jag kunde ändå känna chokladen.
.
Till ca 2 (och ev. en liten) kakor:
150g smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
3 mogna bananer
½ dl kallt kaffe
100 g Geisha choklad
.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst och tillsätt ett ägg åt gången. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel i en annan bunke. Blanda mjölblandningen med smeten och blanda väl. Häll i mosade bananer, grovhackad choklad och kaffet. Häll upp smeten i smorda formar, gärna med hål i mitten. Själv tycker jag att det brukar vara lagom att dela upp smeten på två formar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.


Tack Inger för att du uppmärksammade att jag glömt skriva antal ägg, nu är receptet uppdaterat!




.
Efter kvällens middag packade vi Amandas picknick korg. Vi promenerade en bit, för att sedan stanna till på lekplatsen för lek och fika.
.
Kram

5 kommentarer:

  1. Banankaka är jättegott och med choklad i är det ännu godare. :-)

    SvaraRadera
  2. Inger från Örebro7 oktober 2010 kl. 20:34

    Hej Vill väldigt gärna baka Geishakakorna. De ser otroligt goda ut. Hur många ägg ska det vara? Undrar Inger

    SvaraRadera
  3. Jag har faktikst också bakat med min lille son idag =) Bilder och recept kommer i bloggen så fort jag hinner sitta med fotona en stund. Sååå mysigt att baka med lilleman. Han tycker de e så kul!

    Medans äppelmuffinsen stod i ugnen fick Annie en omgång på mattan med apporten. Hon börjar faktiskt förstå vad jag menar men provar fortfarande första gången "framifrån" men trägen vinner eller hur ... ;)

    KRAM

    SvaraRadera
  4. Nu finns de bild bevis på går dagens bak... =) KRAM

    SvaraRadera