Sidor

tisdag 8 juni 2010

Bröd med smak av gräslök och chevré



Idag har jag bakat det här brödet för första gången. Det var väldigt gott och saftigt. Kul med lite gröna detaljer i brödet och chevrésmaken är ju såå god!

25 g jäst
4 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk socker
3 dl hackade gräslök
100 g chevréost
1 l vetemjöl


Gör så här: Blanda ut jästen i vattnet och rör ner salt, olja och socker. Häll i gräslök och arbeta sedan in mjölet. Använd så mycket som behövs för att få en jämn deg som släpper bunken. Smula sönder osten i lagom stora bitar och knåda sist in dem i degen. Jäs under duk i 30-60 minuter, tills degen höjt sig rejält. Arbeta ut på mjölat bakbord och kavla till en fyrkantig platta – ungefär 30 X 20 centimeter. Lägg på plåt med bakplåtspapper och skåra med kniv i lagom stora fyrkantiga delar. Jäs under duk i ytterligare 30 minuter och grädda sedan i 225 grader i cirka 10-15 minuter. Bryt eller skär i bitar och servera med mycket smör.




Amanda har bakat muffins näst intill på egen hand idag. Hon börjar bli riktigt duktig i köket, men övning ger ju färdighet. Fylla dem fick hon göra med sylt och mini marshmallows.

Kram

2 kommentarer:

  1. Det där brödet ser verkligen sjukt gott ut! Det skulle jag gärna prova!
    Chèvre är ju så gott!

    SvaraRadera
  2. Oj vad spännande! Alltid kul med oväntde smaker i brödet:)

    SvaraRadera