Det finns många härliga saker med hösten. Den höga luften, färgerna i naturen och så all frukt man får skörda. Idag har jag gjort den här äppelmarmeladen. Den var otroligt enkel och man gör den på en kvart!
Det blev en jättegod brytning mellan äpplena och nötterna. Jag kan varmt rekommenderar det här receptet.
Receptet har jag hittat i tidningen allt om mat.
Till ca 3 dl:
2 röda äpplen
1 msk vatten
1 dl syltsocker
½ dl skalade pitstaschnötter
.
Gör så här:
Kärna ur och skala äpplena. Koka äppeltärningarna mjuka i vattnet.
Tillsätt syltsockret och koka ytterliggare 5 minuter.
Rör i nötterna och låt kallna.
.
Marmeladen passar utmärkt till ost, så som chèvre och fetaost.
Själv provskakade jag den på mina egna dinkelknäcken med brieost. Jag säger bara Mmm..
.
Idag har jag och Amanda ätit lunch på ett jätte mysigt ställe här i närheten. Man betalar en summa och sedan får man äta hur mycket man vill av deras goda buffé. Att vi sedan satt utomhus i lantlig miljö och strålande sol gjorde inte saken sämre..
Kram
Det där kan jag tänka mig blir riktigt gott. Ost och marmelad är en himla bra dessert, tycker jag.
SvaraRaderaPlommonmarmelad med skållade mandlar testade jag i fjol. Också en hit :)
Ha det bra./ Birgitta
Oj låter supergott! Tror du det funkar med rödgröna äpplen? Har massa i trädgården :)
SvaraRaderaJag gjorde min marmelad på rödgröna äpplen och det gick finfint ;)
SvaraRaderaTack för alla snälla kommentarer!
Kram Mia
Idag har jag gjort den supergoda marmeladen. Betyg 5 stjärnor av mig för att den är så god och lättlagad! Ska ge bort den till mina svärföräldrar som vi ska på middag hos imorgon och jag tror kommer att uppskattas!
SvaraRaderaSå TACK för receptet! :)
Kramar Linda
Hej!
SvaraRaderaVilket härligt marmeladrecept!
Det måste jag prova!
Hittade hit via Me & Alice och kommer gäääärna tillbaka!
Kram, Carina
Detta måste jag absolut prova!
SvaraRaderaTrevlig helg!
/Therése