Sidor
▼
söndag 8 juni 2014
Rimmad torskrygg i en het kokossås med smak av lime
Idag åt vi lunch hos Patriks mamma Lena och hon bjöd på en grymt god torskrygg. Både jag, Amanda och Patrik blev riktigt förtjusta. Torsken bara föll isär och hade en riktigt god smak. Såsen var härligt het av den färska chilin och frisk i smaken från limen. Att vi även fick färskpotatis till gjorde bara det hela ännu bättre!!!
Ingredienser:
750 g torsk (fyra portionsbitar)
1 msk salt
1 röd spansk peppar
1 lime
1 burk kokosmjölk
1 fiskbuljongtärning
ev 1 tsk maizena
Tillbehör:
Kokt färskpotatis
Sallad
Gör så här:
Gnid in torsken med saltet och lått den rimma ca 2 timmar eller gärna över natten.
Strimla pepparfrukten fint och ta bort kärnorna. Skala och strimla limeskalet tunt. Pressa ur saften.
Koka upp kokosmjölken i en kastrull. Tillsätt strimlad peppar, limesaft, smulad buljongtärning och hälften av limeskalet.
Låt såsen koka ca 5 minuter och red ev med maizena. Låt isf såsen koka ytterligare en minut.
Rör ner resten av limeskalet och ställ åt sidan.
Skölj av fisken och låt den sjuda i kokande vatten i ca 6-8 minuter.
Lägg sedan fisken i såsen med hjälp av en hålslev.
Servera med kokt potatis och grönsaker.
Vi har tagit tillvara på skott från vår jordgubbsplanta vilka vi har planterat idag. Det ska nu bli spännande och se om dessa små blivande plantor tar sig. Just den här sorten smakar som en blandning mellan smultron och jordgubbe, såå goda!!!
Jag måste bara passa på att tipsa om den här vitvinssåsen. Den är ett av de recepten som jag får mest beröm för här på bloggen. Alla älskar den. Om ni inte tror mig - testa själva!
Klicka här för att komma till receptet.
Kram
Mor-Mia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar