Sidor

torsdag 1 maj 2014

Smörstekt sparris på parmabädd


Igår åt vi en riktigt god valborgsmiddag (kommer mer om den inom kort). Bland annat bjöd vi på den här goda sparrisrätten, som bestod av nyskördad och smörstekt sparris, parmaskinka, torrostade pinjenötter och riven parmesanost. Passar som en förrätt, tapasrätt eller som ett gott tillbehör.

Ingredienser:
4-5 skivor parmaskinka
½ dl pinjenötter
½ dl parmesanost
1 knippe färsk sparris
smör till stekning

Gör så här:
Klipp parmaskinkan i bitar och lägg i botten av en form så att det täcker överallt.
Torrosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de har fått lite färg, lägg nötterna åt sidan så länge.

Sparrisen kommer från en bekant till oss och skördades bara någon dag innan vi åt den, det är lyx!!!
Skär av en bit på sparrisens stjälk och stek dem mjuka i smör.
Lägg den färdigstekta sparrisen på skinkan och toppa med parmesan och pinjenötter.
Klart att servera




Ett annat gott tillbehör som fanns med på gårdagens middag var det här saftiga och goda brödet Det håller sig saftigt i flera dagar och det är hör inte till vanligheten när det gäller hembakat bröd!! 
Klicka här för att komma till receptet!

Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar