Sidor

tisdag 27 maj 2014

Dumlekakor


Vem gillar inte dumlekakor, de är ju grymma på alla sätt och väldigt enkla att baka. Pricken över i blir när man toppar dem med varsin noblessskiva!

Till ca 20 kakor:
150 smör
2 dl mjöl
1 socker
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
10 st dumlekolor
1 pkt nobless, gärna med mintsmak


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg en halv dumlekola i varje folieform. Smält smöret och låt svalna. Blanda sedan de torra ingredienserna och blanda i smöret. Klicka ut ca 1 tsk smet i varje form. Grädda i ugnen ca 8-10 minuter. Ta ut kakorna ur ugnen och lägg en nobless på varje kaka.



Låt kakorna svalna lite innan servering. De går även utmärkt att frysa!



Första gången jag lade ut det här receptet på bloggen, så såg det ut som ovan. Det var till Amandas 3-års kalas och det har hänt en hel del sedan dess!




I söndags fick jag den här olivörten av Patriks mamma Lena. Den ska smaka lite som olivolja och ska vara god att ha i mat och sallader. Det ska bli riktigt roligt att prova den!

PS. imorgon levereras vårt kök, så i helgen vet vi redan vad vi ska göra.. DS.

Kram


1 kommentar:

  1. dumle kakor är gott som bara den
    Såg också halv 8 hos mig och skrivit ut receptet kanske kan prova i helgen'

    SvaraRadera