Fördelen med paj är även att den är lika god att värma dagen efter om man vill ha med sig lunchlåda!
Pajdeg:
125 g smör
2,5 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning:
3 rivna morötter
1 finhackad gul lök
1 knippe färsk broccoli
100 g vitlökssalami
100 g riven parmesan
Äggstanning:
3 dl creme fraiche
1½ dl vispgrädde
3 ägg
salt och svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen (gärna i en matberedare). Tryck ut pajdegen i en pajform och låt den vila kallt 30 minuter om du har möjlighet (det hann inte jag idag).
Nagga pajdegens botten med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills den har fått lite svag gyllene färg.
Fräs morötter och lök lite lätt i smör. Blanda i hackad salami och broccolibuketter och lägg alltsammans i det färdiggräddade pajskalet.
Strö över parmesanosten och rör ihop äggstanningen. Smaka av med salt och peppar och häll stanningen över grönsakerna.
Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter.
Medans jag har varit hemma och lagat mat har Patrik varit i vårt hus och spacklat och slipat väggarna. Framöver kommer vi att ha en hel del arbete framför oss då vi har valt att göra en del själva!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar