Sidor

tisdag 18 februari 2014

Smarrig köttfärsgratäng på purjolöksbädd


Kvällens middag blev en riktig hit. Amanda tyckte att det var så gott att hon ville äta den imorgon också, vilket är ett gott betyg!
Perfekt vardagsmat som går fort att laga och medans den är i ugnen kan man diska och duka bordet.

Ingredienser:
800g blandfärs
1 purjolök
1 pkt bacon (jag hade dock bara några skivor, men bacon är alltid gott)
0,5 dl tomatpuré
1 tsk paprika pulver
salt och svartpeppar
2 dl riven ost
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
4 ägg



Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka purjolöken och stek den mjuk i smör. Smörj en ungsform och lägg i den stekta löken.
Klipp baconen i små bitar och stek den lätt. Sprid sedan ut den över löken.
Bryn köttfärsen och krydda med paprikapulver, salt och peppar och avsluta med att hälla i tomatpurén. Blanda väl och smaka av så att köttfärsen är lagom kryddad.
Lägg köttfärsen i jämnt lager över löken.


Strö över den rivna osten.
Blanda ihop creme fraiche, vispgrädde och ägg. Smaka av med salt och peppar.
Häll äggstanningen över formen och sätt in i ugnen ca 20 minuter.


Jag serverade köttfärsgratängen tillsammans med potatismos blandat med ärtor och persilja.





Idag tänkte jag visa ett av våra betongalster - en lampa som jag har tänkt ha i vårt blivande köksfönster. 

Kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar