Sidor

torsdag 20 februari 2014

Kladdkaka med kokostäcke


Idag tänkte jag tips om en god kaka inför helgen. Många av mina kollegor har den här kakan som favorit och blir alltid lika glada när jag bakar den.
Den smakar väldigt gott ihop med en klick grädde och en jordgubbe.

Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör

Toscatäcket:
40 g smör
1 dl socker
3/4 dl grädde
1/2 dl sirap
100 g kokos

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan ner resten av ingredienserna till bottenkakan. Smörj en rund form med löstagbar botten (med ett bakplåtspapper i botten) och bröa med kakao. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Koka ihop toscasmeten under omrörning. Bred över smeten försiktigt och grädda ytterligare 10 minuter.
Låt kakan svalna och ställ den sedan att kallna i kylskåpet så blir den kladdig och god!







Var det någon mer som såg programmet Plus i Svt ikväll?
De pratade bland annat om hur mycket socker man får i sig bara genom att äta vanlig mat. Skrämmande mycket.. bland annat innehåller drickyoghurt och läsk lika mycket socker.. 

Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar