Sidor

lördag 15 februari 2014

Grymma kycklingrullader



Kvällens middag bestod av riktigt goda kycklingrullader. Det blev väldigt gott att laga klart dem i ugnen. Jag gjorde det enkelt för mig den här gången och köpte färdigskivade kycklingfiléer.

Ingredienser:
750 g kycklingfiléer
4 smålökar eller 1 stor
1 vitlöksklyfta
3 pkt bacon
1 dl persilja
13 fetaostkuber (gärna i marinad)
dijonsenap
salt och peppar
5 dl vatten
1,5 msk kycklingfond
1,5 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 tsk soya
maizena



Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka löken och fräs den tillsammans med 2 skivor bacon i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter. 
Tillsätt persilja och fetaost (mosa sönder osten med en gaffel).

Bred lite dijonsenap på vardera kycklingskiva och salta och peppra.

Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. VIra en baconskiva runt varje rullad och lägg dem i en smord ugnsform.

Hälls vatten och fond i stekpannan och låt koka upp. Tillsätt creme fraiche, grädde och soya. Låt puttra en stund och red med maizena.

Häll sedan såsen över kycklingen och ställ in i ugnen i ca 25-30 minuter.




Servera tillsammans med ris och en god sallad!










Idag har jag och Patrik äntligen satt igång vårt betongprojekt. Riktigt roligt!!

Kram





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar