Sidor

fredag 24 januari 2014

Seg hallonpaj


Den här pajen är en av mina favoriter och jag har bakat den många gånger. Den går lika bra att baka med blåbär som med hallon. Mums!

Ingredienser: 
120 g smör
1 ägg
2 1/4 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g hallon

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör i äggsmeten. Häll i smöret och rör till en jämn smet. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform och smörj den lätt. Häll i smeten i bakformen, bred ut den jämt och strö över hallonen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter.





Dagens lunch bestod av smörgåstårta, men mer om det kan ni läsa på vår hussida :)

Kram



1 kommentar: