Sidor
▼
söndag 19 januari 2014
Blåbärspaj med råsocker
Förra veckan testade jag att byta ut strösockret mot rörsocker i blåbärspajen och det blev riktigt bra. En lite mer krispigt knaprig paj om ni förstår vad jag menar. Strösockret smälter ju samman medans rörsockret mer behåller sin konsistens.
Ingredienser:
100 g smör
100 g vetemjöl
70 g rörsocker eller råsocker
1 krm vanlijpulver
blåbär blandat med lite potatismjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda blåbär med lite potatismjöl och lägg i en smord pajform.
Lägg smör, mjöl, socker och vaniljpulver i en bunke och knåda ihop till en deg med händerna. Det är viktigt att det verkligen blir en deg för bästa resultat. Smula sedan över degen över blåbären och grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
Servera tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.
I slutet av veckan har vi varit lite trötta och har därför gjort det enkelt för oss.
Räkorna var helt perfekta, sååå gott!
Panpizzan var inte helt fel den heller, men kanske inte det nyttigaste man kan äta :)
Kram
Mor-Mia
Åh blåbärspaj som är så gott!
SvaraRadera