Sidor

söndag 3 november 2013

God räkröra till förrätt


Igår hade vi lite vänner över på middag och den här räkröran serverade vi till förrätt. Bara att röra ihop och ställa i kylen i väntan på gästerna. Brödet smörsteks precis innan servering.

Ingredienser:
räcker till 4 portioner:
1 dl majonäs
2 msk kesella
en stor näve oskalade räkor
3 msk finhackad purjolök
färks finhackad dill
nymald svartpeppar

Garnering
smörstekt rostbröd
citronklyfta
dilvippa

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till röran och smaka av med svartpeppar. Jag lät mina räkor vara hela, men vill man så kan man halvera dem.
Häll upp i portionsglas (ljuslyktor från IKEA var perfekta att använda) och ställ kallt en stund.
Stansa ut ett hjärta, stjärna eller skär bråden bara i trekanter och stek dem lätt i smör på båda sidor.
Garnera glasen med brödet, citronklyfta/skiva och dillvippa.




Vår pumpa hälsade gästerna välkomna. Till efterrätt fick barnen spindlar och vi vuxna åt en pannacotta.

Kram


2 kommentarer:

  1. Jag är salig i din fina fina blogg!!
    Underbart att läsa och laga din mat och desserter. Vackert matbord du har,gammalt?
    Kram Mille (Växjö)

    Http://milles.webblogg.se

    SvaraRadera
  2. Tusen tack för dina snälla ord!!!
    Alltid lika roligt att höra att min blogg inspirerar :)
    Vårt matbord är ett egenproducerat bord av gamla plank.
    Vi funderar ävan på att tillverka fler i vårt egna märke "mor-mia".

    Önskar dig en trevlig dag!
    Kram

    SvaraRadera