Sidor

lördag 16 november 2013

Baconlindad fläskfilé med fyllning


Kvällens middag stod Patrik för - fläskfilé inlindad i bacon och fylld med soltorkade tomater, som han kryddat med ingefära. Såsen är också riktigt god, så den kan jag verkligen rekommendera till köttet.

Ingredienser:
Kött
1st fläskfilé
1 paket bacon
Ridderheims marinerade soltorkade tomater
Ingefära
Svartpeppar
Salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär ett snitt i fläskfilén, fyll med soltorkadetomater och även olja och kryddan de ligger i.
Krydda även med ingefära, svartpeppar och salt.

Linda sedan fläskfilen med bacon och stek den hel i en stekpanna en minut på var sida för att få lite färg.

Lägg fläskfilén i en ugnsfast form och sätt in i den i ungen ca 30-40 minuter beroende på hur ”tjock” fläskfilén är.

Sås
5dl grädde
2dl creme fraiche 
2st köttbuljong tärningar
peppar
kinesisk soja

Gör så här:
Sjud ihop såsen och smaka av med peppar och soya. Tillsätt ev. lite idealmjöl för att få lite tjocklek.

Potatis
Klyfta potatisen och krydda efter behag.
Sätt in i ugnen tills de fått färg och blivit lite knapriga i 200 grader.






Igår var det Amanda som stod för maten, från planering, handling till lagning (med lite hjälp förstås). Förrätten lagade hon dock helt själv. En riktigt god meny :)

Kram


1 kommentar:

  1. Fläskfile med fyllning lät gott...
    Kul att ha en dotter som gillar matlagning

    SvaraRadera