Kvällens middag stod Patrik för - fläskfilé inlindad i bacon och fylld med soltorkade tomater, som han kryddat med ingefära. Såsen är också riktigt god, så den kan jag verkligen rekommendera till köttet.
Ingredienser:
Kött
1st fläskfilé
1 paket bacon
Ridderheims marinerade soltorkade tomater
Ingefära
Svartpeppar
Salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär ett snitt i fläskfilén, fyll med soltorkadetomater och även olja och kryddan de ligger i.
Krydda även med ingefära, svartpeppar och salt.
Linda sedan fläskfilen med bacon och stek den hel i en stekpanna en minut på var sida för att få lite färg.
Lägg fläskfilén i en ugnsfast form och sätt in i den i ungen ca 30-40 minuter beroende på hur ”tjock” fläskfilén är.
Sås
5dl grädde
2dl creme fraiche
2st köttbuljong tärningar
peppar
kinesisk soja
Gör så här:
Sjud ihop såsen och smaka av med peppar och soya. Tillsätt ev. lite idealmjöl för att få lite tjocklek.
Potatis
Klyfta potatisen och krydda efter behag.
Sätt in i ugnen tills de fått färg och blivit lite knapriga i 200 grader.
Igår var det Amanda som stod för maten, från planering, handling till lagning (med lite hjälp förstås). Förrätten lagade hon dock helt själv. En riktigt god meny :)
Kram
Fläskfile med fyllning lät gott...
SvaraRaderaKul att ha en dotter som gillar matlagning