Rimbobullar är något jag förknippar med min barndom, men det här var första gången jag bakade dem själv. Jag valde att lägga till kardemumma i min fyllning och det blev väldigt gott!
Ingredienser:
räcker till ca 20-25 bullar
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör
2 msk socker
1 krm vaniljpulver
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör
2 msk socker
0,75 tsk malen kardemumma
1 krm vaniljpulver
Pensling:
uppvispat ägg
Garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig. Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljpulver och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg. Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40×40 cm, på lätt mjölat bakbord. Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8×8 cm.
Blanda samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen, 250 C, ca 6-8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk. Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.
När vi var i Spanien och hade det skönt var Flinga hos sin uppfödare. Hon fick då sin första trimning och så här fin blev hon efter det.
Kram
Vad fin hon är, alldeles nyfrissad.
SvaraRaderaJag har alltid varit svag för schnauzer. Tuffa personliga hundar.
Men det är cairn också ♡