Kvällens middag blev grymt god. Den bestod av fläskfilé i krämig kantarellsås, ris och sallad. Patrik gav högsta betyg och tog en andra portion bara för att det var såååå gott!!
Ingr.
500 g fläskfiléca 1-2 liter rensade gula kantareller (ju mer deto godare)
1 gul lök
2 burkar färskost med kantarellsmak
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
½ tsk kinesisk soyaSmör till stekning
Salt och sv.pepparGör så här:
Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar. Smöra en ugnsfast form och lägg i det stekta köttet. Smörstek svamp och skivad gul lök och salta lite lätt. Häll den stekta svampen över köttet. Blanda färskost, grädde, creme fraiche, pressad vitlök, soya i en skål och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över köttet och sätt in formen mitt i ugnen i 200 grader ca 20-30 minuter.
Ta ut formen ur ugnen och låt den stå några minuter innan servering.
I söndags fyllde Patrik år. Amanda firade honom ordentligt med flera presenter. Bland annat den här fina tavlan av vår familj :)
Kram
låter mumsigt ...
SvaraRaderahittar dock inga kantareller i år kanske går lika bra med champinjoner?
Jag skulle nog hellre välja kantareller på burk eller om du hittar färska i butik till vettig peng.
SvaraRaderaKantarellsmaken från både svamp och osten blir så god ihop :)
Hej , mysig och "god" blogg du har!
SvaraRaderaHittade den igår..Jag har också en blogg, titta gärna in Med vänlig hälsning Camilla (mille)
http://milles.webblogg.se
Mm det här låter fasligt gott. Ganska snabbt lagat men ändå lyxigt. Tack för tipset:-)
SvaraRadera